søndag 1. februar 2009

Farlig snarvei

På tur hjem fra Skaun i dag fikk datteren min og jeg oppleve noe fantastisk flott. Vi kjørte langs et islagt vann, Laugen. Da fikk vi øye på ei elgku med sine fjorårs-kalver på tur over isen. Jeg antok de skulle krysse veien et stykke foran oss, så vi bare kjørte videre. Jeg stoppet så bilen og dro fram kameraet. Isen er ganske tykk for tiden men inne ved land er den ikke helt trygg. Elgkua gikk igjennom isen ved land men hadde heldigvis ingen problemer med å komme seg opp.

De kom alle løpende opp jordet og krysset veien rett foran bilen vår. Det var fristende å gå ut av bilen for å få bedre bilder men jeg ble sittende. Det var et utrolig vakkert syn og de gjør like stort inntrykk hver gang jeg ser disse dyra.
Eneste minus er linsen på kameraet mitt. MÅ bare kjøpe meg en med bedre zoom.

Odessa har opplevd verden uten "storebror" Jazzmann i dag. Hun fikk være med å besøke mormor og morfar. Det er godt for begge, de blir nokså avhengig av hverandre. Odessa er tilsynelatende uberørt av adskillelsen, hun er flink til å aktivisere seg selv på tur. Spesielt glad er hun i pinner og hestemøkk(noe som morfar har mye av). Det straffer seg å spise for mye, hun kastet opp på tur hjem.


Vi svingte innom båthavna i Børsa og tok noen bilder.
Det var antydning til is ved land.6 kommentarer:

Havfruen sa...

WOW..for noen bilder du har tatt. Skikkelig ultrabra. Ja du gjorde rett i å sitte i bilen, det er svære dyr og med kalver på slep kunne du fått det travelt. Hestemøkk? Takke meg til.. Major er ikke den værste hunden jeg har hatt vedr det. Takk og pris, en tildigere hund jeg hadde var RAM. Dattra mi tok henne i tillegg med seg opp til stallen, (hun drev med hest tidligere)bikkja var dobbelt så brei når hun kom hjem.
Ha en flott kveld!!!

Baker sa...

virkelige fine bilder...synd du ikke kom mærmere elgene
et skikkerlig nærbilde hadde vært flott

Unknown sa...

Skjønner ikke helt den trangen til å spise møkk. Det værste jeg har opplevd, var da Odessa og ei anna boxer-tispe fant "mainn-skit" i skogen. De koste seg veldig, blæh. Da var det nære på at hun ble igjen oppi skogen. Lukta av henne lenge.

Marias skriblerier sa...

Hannibal gnasket på pinner igår og kastet opp idag... de synes jo det er så moro med pinner... men hvorfor spise de liksom.. *sukk*

Fine bilder!

Balder og Heidi sa...

Så flotte bilder :-) Det er alltid fasinerende å møte ville dyr, store som små..men elgene er enorme!

Havfruen sa...

Takk for "savnet" men jeg sliter med snørr og sår hals. Da er ikke det ikke lurt å stå på trening og bli kald. HAr vel ikke vært så mye syk sist 5 åra som jeg har vært i vinter. Jeg er ute på tur 2 ganger pr dag, kler meg godt. Men av og på..idag med sår hals og verkende øyne. I går var jeg fin. I helga var jeg "syk" igjen. Grrr.. Men jeg kommer tilbake. Lover!! Vet ikke helt hvor jeg skal leite etter skylda til formen.. Men formen KOMMER!! Helt klart.