torsdag 8. januar 2009

Ekstremvær

Med livet som innsats skulle vi prøve å komme oss til skogs i kveld også. Ikke et sandkorn å se på veien, så vi gikk nesten uti grøfta. Snøen var kram og fin i skogen så det gikk overraskende bra. Inge ble også med, så da var vi to til å tråkke spor.Jazzmann ser på Inge som måtte ut og hjelpe søsteren sin å kjøre hjem bilen.

Månen lyste nydelig i kveld også. På tur ned fra myra hører vi plutselig en stemme og hundene farer ivei. Mot oss kommer en ny-nabo med sin 10 år gamle schafer-hund. Må innrømme at jeg ble litt skeptisk, fryktet et sammenstøt for alle gikk løse. Men det gikk fint, heldigvis. Den hann-hunden var utrolig stor så Jazzmann var nok klok i sin avgjørelse der. Nå er Jazzmann vanligvis ikke agressiv på andre hannhunder og det er jeg glad for.


Posering i måneskinn.

Slik så månen ut i går kveld.


Nå tar vi kvelden her og håper på bedre vær i morgen. Det blåser ille ute nå, så isen blir vel blankpolert......
2 kommentarer:

Havfruen sa...

Kjempefine bilder som vanlig. Ja denne holka kunne vi vært foruten. Skjønner du ble skepp til hunden du møtte. Må ærlig innrømme jeg ikke digger denne rasen akkurat. Spesiellt lynne på de. Bra det ikke ble noe bråk. Idag er mesteparten av isen borte her..
Blogglista mi oppdaterer seg ikke når noen har blogget. Gjør din det? Virker som det er noe treghet der.. Nyt fredagen ;-)

Balder og Heidi sa...

Flotte bilder!

Brodder er en god ting når det er blankis ute :-)

Hunder som er løse - og vant til å være løse - er som regel ikke så veldig agressive mot hverandre (de er som regel vant til å møte andre hunder og kan "snakke"), bare de får litt tid på seg og bli "kjent" - uten at vi gjør noe nummer av det selv om det blir litt brumming. Kjenner man hunden- og språket til hunden sin så kan man "gå inn" før det event. blir bråk.

Hunden min løper mye løs og er veldig innteressert i andre hunder. Innkalling fungerer ikke 100%, men han kommer i 95% av tilfellene (det er 5% for lite) Men når han er løs og møter en annen hann som er ute etter bråk eller er litt aggressiv så piper han, stopper og kommer tilbake til meg. Han er 80 kilo, men ingen tøffing :-)
Er den andre hunden løs så gjør han alt han kan for å unngå bråk. Han kan knurre for å gi beskjed om at nå er det nok og bruke dempende signaler.