tirsdag 11. august 2009

Skogstur med spor

Det er herlig med ferie!!! Da blir det tid til lange turer, være sosial og attpåtil få til litt husarbeid...hvis jeg gidder.
Vi var heldig med været, fikk til tur etter en lengre regnskur og før den neste kom. Jeg la ut to spor, mens Inge tok med seg hundene videre innover skogsveien. Nå er det ei stund siden sist disse to gikk spor, så det ble to ganske korte spor.
Jazzmann fikk et på ei myr, la inn en vinkel, noen godbiter underveis. Kongen lå i enden på sporet. Vi kom litt skeivt ut, han var ganske opptatt av Odessa og Inge som stod på veien. Jeg fulgte ikke helt med og lot han gå feil i starten. Etter det gikk han ganske bra, fant godbiter, men går ganske mye på overvær... Må nok legge ut flere godbiter så han skjønner at nesa må NED.
Men han var mer konsentrert på slutten og fant kongen!!
Såååå stolt over å ha funnet kongen!!!Odessa skulle gå i et hogstfelt. Hadde lagt inn to vinkler(jenta har jo tross alt gått sporkurs), og godbiter kun i slutten. Hun gikk fint ut, nesa godt nede. Var skråsikker på at sporet gikk til høyre(vi skulle til venstre). Jeg stoppet opp og hun fant raskt riktig spor igjen. Nølte litt den siste vinkelen, men fant godbiter og bæsjeposer!
Det er viktig å merke godt når man går spor med Odessa. Hvis ikke lurer hun meg, hun virker så sikker og kontant, men kan ofte gå av sporet og følge et annet(elg eller andre dyr). Dette må vi trene på og jeg må lære meg å lese henne bedre. Men det er gøy med spor og hundene koser seg.Det er flott i skogen på denne årstida, så utrolig fargerikt.Avslutter med en bildeserie av Jazzmann som tydelig setter pris på turene våre, han blir som en liten valp innimellom, ganske barnslig faktisk. Men en Boxer er bare herlig barnslig!!


4 kommentarer:

KENNEL BEXMA sa...

Hei igjen!

Så flott et bannder du har fått, kjempestilig!

Og fine bilder fra sportreningen. Vi skal prøve å få til litt mer slik trening vi også nå før neste valpekull kommer.
Ferrari og eier Ivar skal ta noen fjellturer sammen så hun blir godt trent til fødselen, og det er veldig bra. Hun trenger mye krefter da. Gleder oss veldig og er så spente på hvordan valpene blir.

Klem fra Bexmagjengen

Marias skriblerier sa...

Herlige bilder!!! SMilte godt av Jazzmann som ruller seg i gresset... var no kjent med det ;) Klem til deg og dine skjønne boxertroll!

Marias skriblerier sa...

Tuuuuuuuuuuuuuusen takk for den herrrrlige overraskelsen jeg fikk i posten! Så kuuuuul t-skjorte! Gjett om jeg ble glad :) Tusen, tusen, tusen takk!! Det var rett og slett kjempehyggelig :) Klem til dere!

Balder og Heidi sa...

Så hærlig, flotte bilder. Jeg har tenkt å melde Balder på et sporkurs til høsten igjennom Norges Hundeskole...har tenkt på det i mange år, men som en fersk 4-åring så får han være med. Vi er med for å ha det moro sammen -lære litt og ha det gøy med det senere også. Jeg tviler ikke på at han vil synes det er morsomt. Han digger å "gå spor" som jeg har lagt ut og elsker å "leke" søk.

Ha en fin kveld

Klem Balder og Heidi