tirsdag 14. april 2009

"Endelig" hjemme igjen.....
Vi ankom kalde Norge igjen mandag kveld etter 3 uker i varme, herlige Sør-Afrika. Gleden var stor da vi møtte Odessa og Jazzmann. Det har tatt noen dager å komme til hektene igjen, inntrykkene er så mange.
Bildet over er tatt i bush-campen på vår safari-tur. Der skulle vi overnatte i telt. Teltene var bygd opp på påler og var utstyrt med kjøkken, dusj, toalett og soverom. Telt-campen var ikke inngjerdet, så hvilket som helst dyr kunne komme vandrende gjennom campen.På tur ned fra kiosken den ettermiddagen gikk vi nærmest sikk-sakk mellom zebra, impala, vortesvin og kudu...Sani Top Chalet er Afrikas høyeste pub, den ligger i Lesotho på ca 2840 moh. For å komme dit måtte vi leie guide med 4x4 wd, veien var ikke framkommelig med annet.


En fantastisk utsikt fra toppen der. Vi fikk et lite innblikk i en strevsom hverdag for de som bor der.


Denne mannen passerte vi på tur opp denne kjerreveien, som var Trollstigen x 10! Guiden kunne fortelle at mannen gikk ned hver dag for å finne ved som han skulle selge i Lesotho.
Vi har opplevd så utrolig mye. Sør-Afrika er et land med store kontraster, overveldende natur og dyreliv og ikke minst vennlige folk. Fremdeles store forskjeller mellom svarte og hvite, men mye bra har skjedd.


Og så må jeg ikke glemme Zuluene, flotte mennesker som tar vare på sine tradisjoner og levesett. Zulu-dans er bare heftig!!

Den lille var skikkelig ivrig, hermet alt de voksne gjorde. Sjarmtroll!!

Nå er det atter hverdag igjen, men gode minner om en herlig ferie kan jeg alltids ta fram.

God helg :)
2 kommentarer:

bexmboxer sa...

Hi igjen og velkommen hjem!

Ser ut som dere har hatt en flott ferie med mange herlige opplevelser!

Ferrari har heldigvis ikke fått løpetid enda,men håper det blir snart. Marte er parret så hun blir først ute med valper.

Treffes kanskje på tirsdagstreffet?

Klem fra Bexmagjengen

Balder og Heidi sa...

Hjemme igjen ja (hadde ikke fått med meg det jeg) Velkommen!. Så ut som om at dere hadde en interessant og fin tur, skikkelig opplevelsesreise. Flotte bilder (du kan sikkert ordne en egen bildespesial fra den turen - jeg ser den gjerne).