fredag 24. april 2009

Dyrene i Afrika

De store, ville dyrene i Sør-Afrika lever i dag i store reservater. Det finnes mange av de, bla Kruger-parken og den vi besøkte, Hluhluwe/iMfolozi-parken. Store områder hvor dyrene lever stort sett uten innblanding av mennesker.

Det var magisk å se alle disse dyrene i sitt rette element. Vår safari-tur gikk over 4 dager og 3 netter. Vi startet med kveldssafari i åpen bil og lyskastere. Masse dyr å se, bla denne flekkete ørne-uglen.Etter en natt i telt i bushen, hvor forøvrig en hyene holdt leven utenfor teltduken, dro vi ut igjen grytidlig. Ingen vits i å kjøre rundt midt på dagen. Vi støtte på en flokk med nesehorn. Følte oss ganske små i bilen da. Guiden vår satt klar til å kjøre unna, siden hannen i flokken var litt misfornøyd med å ha tilskuere så nærme.Disse er av typen hvit nesehorn. Sort nesehorn finnes også der, men i langt mindre antall. Guiden vår hadde sett sort nesehorn kun en gang i denne parken.


Det blir alltid spørsmål om "the big five" når man har vært på safari. Vi fikk sett 3 av de 5, nesehorn, bøffel og elefant. Løvene lå nok gjemt i det høye gresset og leoparden godt kamuflert i et tre. Men det gjorde ingen verdens ting. Det var nok av dyr å se. Vortesvinet var en morsom skapning, utrolig lett på foten og halen rett til værs når den løp.


Giraffen var lett å få øye på, den raget over tretoppene overalt. Ofte i følge med Zebra.
I telt-campen var det stadig besøk av antiloper av ymse slag. De var ikke spesielt redde for oss, de krysset veien både foran og bak oss. Må innrømme at jeg var litt skeptisk på å gå der, siden hvilket som helst dyr kunne dukke opp der....

Men så lenge antilopene beitet fredelig der, var det ganske trygt med tanke på løver...4 kommentarer:

Havfruen sa...

Fy søren for noen bilder..dette skjønner jeg har vært litt av en opplevelse. Litt skummelt å? Pingla meg hadde iallefall syntes det. Litt annet enn boxer liksom. Noe å ha opplevd iallefall. Flott du deler dette med oss andre traurige hyttefolk. Regner med ungene syntes dette var kjempespennende!!

Håper værmelding slår til imorgen, skal grille nemlig!! Men vi har montert prarsollfeste på grillen. Vant til at det regner når grillen tennes:)
Jeg ksal være her ut neste uke, da blir det en uke hjem med hag og hus!! Et must...
God fredagskveld til deg og dine..
Klem herfra:)

Anne Fagerås Hestnes sa...

Hei,
Så spennende Linda, nesten litt uvirkelig.
Sikkert masse inntrykk som sitter igjen,
god helg til deg og dine

Hilsen
Anne og Pia

Balder og Heidi sa...

Dæller`n!! Så spennende, ble helt gira jeg. Enn å få oppleve noe slikt. Jeg skal også på safari en gang. Kule bilder, digget virkelig vortesvinet, styggpen :-) Jeg er ikke helt mettet, tåler flere safaribilder - bring it on :-)

klem fra Balder og Heidi

Sofie sa...

Wow, der har vi også vært, i fjor høst! Det er kjempespennende. Det mest spennende i hele verden, i hvert fall når du kommer fra Norge :-)