søndag 28. mars 2010

Dekk

Vi driver å terper og finjusterer på DEKK for tiden. Det er en av øvelsene som inngår i appellmerket(bronsemerket i lydighet). Dette er noe Jazzmann kan, men dessverre avbrøt under prøven i fjor.
NBK Trøndelag arrangerer et uoffisielt klubbmesterskap i lydighet i slutten av mai. Da skal vi prøve oss igjen.


I dag kjørte vi noen runder med fri ved fot, stå under marsj men mest 2 min. dekk. Er veldig fornøyd med at han ligger tiden ut, må jobbe litt mer med stå under marsj. Der blir det ofte dobbelt-kommando før han reagerer.


Har ikke kommet så langt med Odessa enda. Hun tåler 1 min dekk, grei lineføring og god utgangsstilling. Vi kommer til å fortsette med det en stund til. Ingen vits i å blande inn noe mer enda. Men det er morsomt å trene med henne, for hun er skikkelig motivert og elsker klikker :))
Noen vil kanskje påstå at Odessa og Jazzmann er bortskjemte som får ligge på pledd under dekk - og ja, de er bortskjemte. Føler at det er viktig å lykkes i øvelsene, så får vi heller ta det bort senere når dekken sitter 100 %.Vi fikk en ivrig tilskuer i dag. Denne kråka satt så nærme oss, skrålte og kjeftet. Den brydde seg ikke om jeg kom nærmere for å ta bilde. Kråka er en fugl som sjelden får oppmerksomhet for sitt utseende. Men jeg synes den er ganske fin faktisk.Jeg spurte den hva den egentlig ville oss men fikk bare skråling til svar. Den var kanskje sulten? Noen godbiter fant den helt sikkert etter oss....
Etter trening tok vi en tur i skogen, må jo ha fysikken i orden og!

6 kommentarer:

Havfruen sa...

Så flotte bilder Linda, ja pledd under dekk er bortskjemt men tror jeg må ha det selv. Var på åkern å trente med Major i går og han fikk "hetta" under dekk. Det ble sitt istede, fikk vondt av han. Snø og piggstrå...
Du er flink til å trene, her ha vi hatt tørke etter flytting på landet men vet vi kommer igang igjen:)
Kråkefanten var sulten sikkert:))
Vi har vært på tur idag i godt vær, Major fikk rasa fra seg:)
Lykke til med treningen, klem fra meg:)

Børge's Blogg sa...

Der ligger de godt ja.
Apellmerket er ingen spøk. Mye trening før man får til det + dagsformen da.
Lykke til med merket. Det går nok bra.
Linsa her er en Tamron 18-270, og kameraet en Nikon D90.
Stilige krpkebilder forresten :)

Kaos og Tutta sa...

Så flinke de er å trene og kjempefine hunder. Artig med den kråka da, og FIN er den.
Takk for melding på bloggen, KOSELIG :O)

HA EI FIN PÅSKEHELG !

Balder og Heidi sa...

Så flink du er til å trene.. Jeg har vært sløv det siste året for bikkja mi kan jo det som er basic og oppfører seg pent. Men trening er sunt uansett, vi leker litt agility på sommerhalvåret, men det er lenge siden vi har trent seriøst. Jeg går enda med go`biter i lomma og på inkalling får han nesten alltid en godis (han er over 4 år), men slutter nok aldri med godislomma.
2 minutter dekk er en utfordring....iallefall når handlern skal stå laaangt unna og ikke kan si noe eller gi tegn til hunden. Det var den eneste øvelsen Balder ikke fullførte under en lydighetskonkurranse (lp1) - Da det var 11 sekunder igjen så fant han ut at nok er nok, og kom tuslende til meg, hehe. Jeg var stolt uansett :)

Stå på med treningen, det er moro!! klem

Phivos Nicolaides sa...

Happy Easter dear friend!

Kennel Tareskogen sa...

Stilig kråkebilde!! :-)
Kommenterer ikke boxer på pledd.. :-)