lørdag 28. februar 2009

Badedag

Strålende tur-vær i dag. To elleville hunder hadde ikke noe i mot litt trim i dag. Lett nysnø gjorde det ekstra morsomt.
"Kom igjen, Odessa"

Kommer du mamma?

***************************************************************************


Ridekurset kom endelig i gang igjen etter utallige avlysninger pga været. Emilie ville ri Zaana, ei 27 år gammel Araber-hoppe. Hun er rolig og fin. Emilie har vært litt skeptisk de siste gangene, for noen av hestene er litt lystne på fart og spenning. Denne gangen gikk det fint og jeg håper Emilie får igjen tryggheten og gleden ved å ri igjen.





Klar til dagens ridetime



***********************************************************************************
Og etter en fantastisk dag med skogstur og bading, er det godt å slappe av i godstolen, synes Odessa. Begge har badet seg i dag. Det er ikke akkurat dagligdags, så jeg var litt spent på hvordan det skulle gå. Odessa var førstemann. Ikke noe problem, hun syntes det var godt å bli massert inn med såpe og vann. Jazzmann var neste. Vet ikke om han er vant til dusj og badekar, men det gikk også greit. Han så ikke helt fornøyd ut men sto helt stille til vi var ferdige. Nå lukter de så godt at de gjerne kan ligge i senga mi i natt..... Men det vil ikke gubben:)

Og etter en fantastisk dag med skogstur i solskinn og bading, er det godt å slappe av i godstolen synes Odessa.


Nå roper lørdagskvelden på meg, skal prøve å slappe av litt.




onsdag 25. februar 2009

Afrika-feber og nytt objektiv.....testing pågår....

Endelig dumpet pakken med objektiv ned i posten. 4 dager fra Oslo til Viggja er litt drøyt. Ikke alltid det går raskt med Posten!! Men nå er den festet på kameraet og da er det bare å prøve og feile.
Foreløpig må jeg nøye meg med å fotografere "ville" dyr jeg har i stua. Men om 3 ukers tid håper jeg å feste dem til filmen "live". Odessa har ikke noe imot å bli fotografert. Helst skal hun inni linsen. Nå kan jeg stå litt lengre unna og likevel få henne nært. Men ser at jeg må gå til innkjøp av et stativ også, vanskelig å holde kameraet rolig....



Jazzmann ligger herlig avslappet i sofaen og enser ingenting. Ser jeg antydning til grå hår i bartene her????
Orkideen min har snart blomstret seg ferdig for denne gang. Vakker blomst.



Jeg har vært på biblioteket og lånt bok om digital fotografering. Skal tro om jeg har tålmodighet til å lese i den...? Synes det ser vanskelig ut med pixler, lukking, blender osv osv.
En ting er sikkert, det blir ikke i kveld.


søndag 22. februar 2009

Vinterferien er over

En stille uke har det vært. Har egentlig bare vært på jobb, gått tur i skogen og sloknet tidlig.
Nydelig vær første halvdel av vinterferien. Nå er det håpløst å gå i skogen, gjennomslagsføre og bløtt.

Eldstemann og kjæreste har vært hundepassere. Sammen har de laget en kjempe-diger snømann mens Jazzmann og Odessa fikk herje vilt rundt dem.




Snømannen var et flott syn fra stuevinduet. Odessa ville ha nesen hans å leke med.





I dag har Jazzmann og jeg vært på spasertur langs riksveien. Vi ruslet ca 8 km og ble ganske slitne begge to. Vi er slettes ikke trent på å gå på asfalt.
Jeg er litt sånn daff på blogging for tida. Har bare lyst til å fotografere og da er det ganske kjipt å vente på objektivet vi har bestilt. POSTEN er SÅ treg!!!!!

mandag 16. februar 2009

Små bebiser er herlige. Spesielt når du bare kan levere dem til mammaen når de skriker. Dette er Leon Andreas, 4 uker gammel. Det er gutten til et tantebarn. Måtte jo innom og hilse på og lukte på.

En skikkelig kald kveldstur ble det på oss. Vi kjørte langt oppi skogen, til skihytta på Viggja. For et herlig vær, helt stjerneklart. Men, foto-kunnskapen er ikke så god at jeg fikk tatt bilder av himmelen.
En liten foto-serie av Odessa kommer her. Den jenta har 1000 ansikter !!!










En god kveld til alle der ute.

søndag 15. februar 2009

Panser-vær

Praktfullt vær i trøndelag i dag. -8 i dag tidlig, litt kaldt på potene syntes Jazzmann. Det gikk bedre da han fikk løpe litt. 

Vi tok en forsinket Valetines-day i kveld, klasket til med middag på restaurant!! Det er lenge siden det.






Mange som er møkk-lei vinter nå, men den er tross alt VAKKER! Og tenk, når vi er lei en årstid her, så er vi ikke langt unna neste.... Ikke alle som har så store variasjoner i løpet av et år!





Jazzmann sturer ikke over vinteren (selv om han ser på meg og øynene sier: "skal vi snu nå?"), han lever i nuet. Vi har noe å lære der.





Arbeidsdag i morgen og da blir det vel tur i mørket igjen. Men, solen har varmet meg i dag og jeg gleder meg til tur i morgen og ;)
Ha en fin kveld




lørdag 14. februar 2009

Hysj...så stille

Da ble det stille i huset. Emilie "reiser alene" dro med Norwegian til Gardermoen i formiddag. Store, flinke jenta mi :)
Øystein på 12 år dro tidlig i morrest. Så, vi "gamle" var frie til å gjøre akkurat som det passet oss. Dro og shoppet litt og videre til min søster på Vikhammer. Det var stas for hundene å hilse på vakre, hvite Emma igjen. Odessa har vokst seg mye større enn henne nå. Emma ble 1 år i november.



De raste tullinger ute i hagen. Snø er gøy! Masse snø var kommet i Malvik i dag. Her på Viggja har det ikke snødd i hele tatt.


"Får vi gå ut snart?"




Utsikt fra Vikhammer



Jazzmann elsker også snøen




I morgen kommer Emma på besøk til oss og vi skal "rægge" i Viggja-marka. Ha en trivelig Lørdagskveld.



fredag 13. februar 2009

"Saldo i vår favør er...."

Da er runde 2 med reisevaksiner unnagjort. Det svir, i dobbel forstand; kontoen slankes betraktelig og armene blir ømme og stive i dagesvis... Men, kan ikke reise uten. Når vi i tillegg måtte fornye passene våre alle fem, blir det ikke mye biff framover....!

Odessa og Jazzmann er lykkelige uvitende om ferieturen vår. De skal nok få fine uker hos mormor og morfar. Jeg må innrømme at jeg gruer meg til å være så lenge borte fra dem. Kommer til å savne de vanvittig.





Men først skal ungene ha vinterferie. Emilie reiser alene men fly i morgen. Hun skal være hos sin onkel og tante i Kongsvinger hele uka. Min sønn på 12, Øystein, drar på hyttetur... Da blir bare eldstemann på 16 hjemme. Det blir vel rart....men godt. Selv skal både gubben og jeg jobbe hele uka.

Ha en super vinterferie :)

onsdag 11. februar 2009

Hvor er bremsen?

Dagen i går fløy fra meg. Var bare hjemme og kasta i meg middag før jeg dro med meg Odessa på boxer-treff. Bra oppmøte i går tross utrolig sur vind. Angret meg mange ganger for at jeg ikke hadde kjeledress på. Hadde planer om å ta mange bilder, men i mørket er jeg ikke så flink.... Men fikk et fint bilde av Cappuchino. Hun er ei energisk boxer-jente som nesten alltid er på tirsdagstrening med mamma Solveig.
Godt var det å komme hjem og sannelig hadde gubben gått en lang tur med Jazzmann!! De hadde trasket nesten 8 km, så gutten var helt gåen. Men foten og ryggen fungerer bra.

Vi gikk ikke fullt så langt i dag. Litt verre å traske alene med 2 ivrige og vimsete boxere. Dessuten er det forskjellig som skulle vært gjort hjemme og.... Uff, ikke enkelt med for få timer i døgnet. Må prøve å finne bremsen....


Utslitt i pappas fang, nydelige gutten min!



mandag 9. februar 2009

Inspirasjon

Jeg blir så inspirert av alle de fine bloggene som folk har. Det er så mange kreative sjeler der ute. Jeg har vært innom mange og tenkt: "Jeg vil også ha det koselig hjemme!" Så i dag, da jeg måtte være hjemme med sykt barn var det bare å sette igang. Vel....nå er det jo ikke akkurat gjort på en dag, men en plass må man starte.
Det har blitt vasket på plasser der hybelkaninene har levd fete dager, flyttet om og kastet ubrukelige ting. Da det dumpet ned reklame fra KID med billige gardiner, bar det "raka vegen" til nærmeste KID-butikk. Bare se selv og du er vel enig i at disse er modne for utskiftning....?Ferdigsydde gardiner til 3 vindu til under 500 kr er det ingenting å si på. Det ble med noen puter til skuvsenga også.
I tillegg til meg, var det to til som var fornøyde med resultatet:
Det er andre ting som skal "fiffes" opp og men det blir ikke i dag.

søndag 8. februar 2009

Turer i dagslys er herlig

Noen helger er travlere enn andre, da må man bare velge bort det som ikke er så viktig. Jeg var bedt i jente-party og gubben skulle drive på med bil fredag, lørdag og søndag!! Sånn er det å være gift med en billakkerer. Så her satt jeg med hus, unger og hunder mutters alene. Husarbeid fikk bare vente, jeg ville på tur med hundene - i dagslys for en gang skyld. Er ganske fornøyd med utviklingen til Jazzmann. Han har fått løpt litt uten bånd og det ser bra ut. Han er faktisk forsiktig og prøver seg litt fram. Fikk tips om å prøve akupunktur på ham, men vi får se.

Odessa er i topp-form. Hun har blitt så stor. Lurer på hvor dette skal ende? I høyde er hun ikke så mye mindre enn Jazzmann. Jeg vet hun har noen å slekte på, hennes helsøsken som er året gamlere, er STORE(
Mr Major og Magnum). Tror hun blir kjempefin og innsiden av hodet er det ingenting i veien med.



Har fått en del "pes" for at jeg ikke har utført mine plikter i huset, ungene maser fordi "favoritt-klærne" fremdeles ligger i skittentøy-kurven. Kanskje på tide å lære opp barna til å betjene vaskemaskinen?


Det var så utrolig koselig å treffe hele "jente-gjengen" igjen. Det blir så altfor sjelden. Men kjemien stemmer med det samme vi treffes, mye fliring. Dette er gjengen som har en fjelltur sammen hver høst. Det er moro det!
Og siden formen er god enda det ble mye vin i går, får jeg vel sette igang vaskemaskina!
Ha en fin søndagskveld!!!



torsdag 5. februar 2009

Hund og katt

Jazzmann fikk løpe litt fritt i kveld. Han var rolig en stund og følte seg sikkert helt fin. Da var det på tide å koble på igjen. Tar ingen sjanser nå. Føret er litt ymse, hardt noen steder og gjennomslag andre steder igjen.
Odessa øynet sjansen til å herje igjen.
Etter turen stakk vi innom svigerfar som bor i 1.etasje for å gratulere han med dagen. Katten vår, Gråpus har flyttet inn hos ham etter hundene kom til oss. Hun er ikke spesielt glad i disse viltre, uberegnelige dyrene. Jazzmann er vokst opp med katt, så han kjenner signalene, men Odessa har ikke peiling.

Hun rikket seg ikke fra stolen sin, men var tydelig irritert på invasjonen.




Slitne hunder er godt å ha i hus. Da får jeg gjort litt i huset uten å ha "hale" etter meg.






onsdag 4. februar 2009

Makramè

Det ble sen kveld for min datter på 9 år. Hun hadde startet et makramè-prosjekt og jeg hadde ikke hjerte til å avbryte henne. Det er jo som kjent morsdag på søndag og jeg har en viss anelse om hva som er inni pakken min :) Odessa og Jazzmann skulle også bli pyntet med hver sine halsbånd.
Det ble litt kjedelig å vente til de var ferdige. Men resultatet ble jo kjempebra! Nå må vi kjøpe inn litt mer tråd, for det går det mye av.

Se så fine de ble!
Men i skrivende stund har rampen Odessa klart å få løs en treperle som jeg måtte plukke ut av munnen hennes. Utakknemlig.....!!
Ha en fin kveld ;)


tirsdag 3. februar 2009

Nedskjæringer

Etter signaler om oppsigelser på jobben, ser det ut til at de nøyer seg med permitteringer...foreløpig. Får håpe det blir med det, ganske tungt å gå på jobb med den usikkerheten som har vært.
Da er det deilig å komme hjem til to elleville hunder som er SÅÅ glad for å se deg. Vi dro en tur på tirsdagstrening. Det var ikke mange som møtte opp i kulden men trivelig er det alltid.
Vel hjemme tok like gjerne en kveldstur i skogen. Det var nydelig måneskinn og det knitret godt under skoene.
Odessa synes det er stor stas å terge han som må gå i bånd. Men bare vent, hun får vel igjen om ikke lenge.

Det var godt å finne fanget til pappa. Det er godt å kjenne varmen fra Jazzmann igjen og. Han har endelig begynt å hoppe oppi sofaen igjen. Nå ligger han på fanget mitt, god-gutten ;)


søndag 1. februar 2009

Farlig snarvei

På tur hjem fra Skaun i dag fikk datteren min og jeg oppleve noe fantastisk flott. Vi kjørte langs et islagt vann, Laugen. Da fikk vi øye på ei elgku med sine fjorårs-kalver på tur over isen. Jeg antok de skulle krysse veien et stykke foran oss, så vi bare kjørte videre. Jeg stoppet så bilen og dro fram kameraet. Isen er ganske tykk for tiden men inne ved land er den ikke helt trygg. Elgkua gikk igjennom isen ved land men hadde heldigvis ingen problemer med å komme seg opp.

De kom alle løpende opp jordet og krysset veien rett foran bilen vår. Det var fristende å gå ut av bilen for å få bedre bilder men jeg ble sittende. Det var et utrolig vakkert syn og de gjør like stort inntrykk hver gang jeg ser disse dyra.
Eneste minus er linsen på kameraet mitt. MÅ bare kjøpe meg en med bedre zoom.

Odessa har opplevd verden uten "storebror" Jazzmann i dag. Hun fikk være med å besøke mormor og morfar. Det er godt for begge, de blir nokså avhengig av hverandre. Odessa er tilsynelatende uberørt av adskillelsen, hun er flink til å aktivisere seg selv på tur. Spesielt glad er hun i pinner og hestemøkk(noe som morfar har mye av). Det straffer seg å spise for mye, hun kastet opp på tur hjem.


Vi svingte innom båthavna i Børsa og tok noen bilder.




Det var antydning til is ved land.